Lente!‘Hoe doet de aarde dat toch?’, denk ik ieder jaar weer. Alles wordt wakker, herstelt zich en laat zich zien. Binnen een week verandert een boom in de knop in een zee van bloesem die sprankelt van vitaliteit. Ik sprankel mee! 

Laat me opwarmen door de zon. Als ik kijk naar de bloesem voel ik dezelfde vitaliteit door mijn aderen stromen. ‘Hoe kan dat?’ vraag je je misschien af.

Heb je even tijd? Klein experimentje? Zet jezelf even offline voor 5 minuten. Zorg dat je alleen bent. Dat mooie bordje: niet storen op je deur zet je op rood. Je telefoon op stil net als in het theater. Je stapt nú je eigen voorstelling binnen. Sluit je ogen en adem twee keer diep in en uit. Hé, hé, dat lucht op. Je voelt weer dat je een lichaam hebt en het wordt rustig in je hoofd. In gedachten ga je terug naar een situatie waar je tevreden, blij en misschien zelfs gelukkig was. Neem even de tijd om het beeld voor je te zien, voel in je lichaam hoe fijn het was. Je ruikt misschien zelfs de geur, voelt de sfeer en de mensen die bij dit mooie moment waren. Bemerk in jezelf of er een verandering in je lichaam optreedt…… Zonder dat je het door had krullen je mondhoeken misschien wel omhoog. Al was het maar voor een moment. Geniet er van. Feliciteer jezelf dat je tijd voor jezelf hebt gemaakt en ga weer verder met je activiteiten.

Soms heb je geen beeld omdat het te druk is in je hoofd. Dan denk je gewoon aan een baby’tje, je kind of aan een jong dier. Iemand van wie je houdt.  Aan je partner kan ook, maar daar zit een zeker risico aan ? Maak van een ontspannen moment een screensaver op je telefoon. Die ene seconde dat je ernaar kijkt als je je telefoon pakt, maakt net het verschil in je dag.

In een reading maak ik ook gebruik van dit principe. Je lichaam reageert namelijk op een positief beeld en veert terug van spanning naar ontspanning. Uit een reading kan je -net als bij een massage- helemaal opgefrist de deur uitlopen. Heb je een vraag die je bezig houdt? Dan kan een reading je verder helpen. Eigen antwoorden die net onder de oppervlakte van je bewustzijn liggen worden benoemd. Als je de deur uitgaat voel je je beter. Als je je beter voelt, durf je te zijn wie je bent en maak jij het verschil. Uitproberen mag! 

Hier kan je meer lezen over een reading. Als je vragen hebt kan je me altijd mailen (heleen@caleidos.nl) of bellen (06-30 42 13 13). Geniet van je dag.

LenteGroet, Heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.