Hoe kom je de kerstdagen en oud&nieuw goed door?

De wintertijd is weer ingegaan en de donkere dagen voor kerst laten zich zien; donker en koud. Donker en koud geeft ook ruimte voor kaarsen aan en met een dekentje en een boek op de bank. De rust van de herfst adem je in en uit. Tijd om terug te kijken, nagenieten van wat het jaar je bracht. Terwijl er van genoegen een rilling door je lijf gaat realiseer je je dat het bijna kerst is. ‘Wat zullen we doen met kerst en oud & nieuw?’ mompel je voor je uit.

Tradities Met tradities is niks mis. Als je er blij van wordt en al maanden naar kerst toe leeft hebben ze een positief effect op jou en je familie. Tradities geven een gevoel van verbinding, een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Tradities creëren blijvende herinneringen. Het geeft aan wat jij belangrijk vindt en hoe je kerst wilt vieren. Voor de één is het een feest van licht, kaarsjes bij de kerstboom en glühwein. Voor de ander is het gedoe, omdat er spanningen zijn door bijvoorbeeld die ene oom met zijn polariserende politieke opvattingen. ‘Wie houdt hem dit jaar in toom?’ vraagt iedereen zich af.  Of zijn er niet zo’n uitgesproken meningsverschillen? Hoe maak je dan van de ‘verplichte’ traditie een feest wat bij jou past?

Je kan natuurlijk zorgen dat je ergens anders een belangrijke taak te verrichten hebt. Zo heb ik heel wat kerstavonden gewerkt in de verpleging in mijn jonge jaren. Op vakantie gaan naar een zonnig oord is ook een optie. Zit dat laatst er voor jou niet in? Lees dan vooral verder!

En nu? Ja, en hoe ga je het nu aanpakken? Vind je het fijn om elk jaar met elkaar de kerstboom op te tuigen met de kinderen? Vooral blijven doen. Als je iets anders wilt en je bent nu al nukkig over de aankomende kerst, komt alles in je lichaam op spanning te staan. Niet echt de voedingsbodem om op nieuwe, fijne, buiten-de-kaders-ideeën voor kerst te komen.

Het niet leuk vinden wordt dan je drijfveer. Je weet wat je niet wilt! Nu kun je op weg naar wat je wel wilt! Het helpt om voor jezelf op een rij te zetten wat je verwachtingen en verlangens zijn. Die te uiten en te leven. Je innerlijke vuur wordt opgestookt. Wat vind ik leuk? Waar wordt ik blij van? Het brengt je dicht bij je zelf. Je voedt jezelf ermee.

Candace Pert, voormalig onderzoekster  bij de vakgroep Fysiologie en Biofysica van de Georgetown University School of Medicine is specialiste in immunologie. Zij heeft het nodige wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dat kun je ook loslaten op kerst!

Ze ontdekte dat we door positieve geestkracht en visualisatiede relatie tussen lichaam en geest kunnen beïnvloeden. Lichaam en geest zijn één. Zo kan het zijn dat je een overtuiging in je maag voelt. Je maakt je nu al druk over kerst en oud&nieuw en dat ligt dan zwaar op je maag. De receptoren in je maag vullen zich dan makkelijker met een virus blijkt. Je immuunsysteem raakt  verzwakt. Heb je een positieve ervaring, dan vullen de receptoren bij je maag zich met gelukshormonen!

Ontspanning?! Nu je weet dat visualiseren je lichamelijk helpt te ontspannen kun je naar de volgende stap. Ik neem je mee in de volgende visualisatie. Zet dan graag even je telefoon voor 10 minuten op offline!

Relax…… neem even de tijd om te ontspannen en sluit je ogen.

Stel je voor hoe de kerst nu voor je verloopt. Als je ongenoegen, boosheid en irritatie voelt, kan je die helemaal de vrije loop laten. Neem de tijd om het echt te voelen in je lijf. Bedenk dat jij de emotie niet bent!

Zie voor je een doos. Eentje waar alle emoties die opkomen als je naar de bewuste kerstavond kijkt, in kunnen. Wees precies. Alle ongenoegen stop je in die doos. Ook verwachtingen die je niet passen en de weerstand die dat oproept. Boosheid, irritatie, lastige gesprekken, alles kan erin. Voel of er iets is verandert in je lichaam, in je gedachten.

Ter afsluiting stel je dat de doos teruggaat naar het universum. Je laat je door opstijgen naar het centrum daarvan. Waar dat dan ook is. Je ballast is weg en jij bent lichter!

De volgende golf ontstaat:  Ruimte –> Ontspanning –> Nieuwe ideeën. Tadaaa!

Je kunt nu- stel ik- makkelijker op een alternatief komen voor kerst. Probeer maar uit!

Reading/healing In een reading of healing kan ik samen met je kijken naar waar het gevoel vandaan komt dat je geen invloed hebt op je situatie. Iemand kan een verwachting, overtuiging over hoe de dingen horen, naar je toebrengen. Ik help je zichtbaar te maken dat jij de keuze hebt of je de verwachtingen en overtuigingen aanneemt of niet. Je versterkt jouw eigen kracht. Hoe meer eigen energie door je lijf stroomt, hoe meer ontspanning je ervaart. Je geblokkeerde emoties en jijzelf krijgen de ruimte. Je leert herkennen hoe het mechanisme van aannemen werkt. Je zit weer lekker in je vel en voelt je vrij om in te brengen wat jij anders wilt in de kerst traditie.

Wil je dat? Stuur een mailtje of bel mij op 06-30421313 voor een afspraak.

Liefdevolle kerst en een heerlijk uiteinde van 2018 toegewenst!

Heleen Maris

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.