over Heleen Maris

Heleen Maris

Al sinds mijn jeugd ben ik nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt. In 1991 ontdekte ik het energiewerk en was meteen verkocht. Ik kon de antwoorden in mezelf vinden en leerde het spel van in balans zijn en uit balans gaan meer te beheren. Aan te sturen als het ware. Ook het onderscheid tussen mezelf en de ander kon ik makkelijker maken. Vond dus mijn evenwicht en mijn eigen pad meer en meer. In 2007 kwam ik in contact met Trance Medium healing via Wim Timmermans. Ik was meteen helemaal enthousiast over de reikwijdte ervan. Wat ik allang wist werd nog eens bevestigd: ik ben lichaam én spirit. Van 2008 tot 2016 ben ik met veel plezier en enthousiasme verbonden geweest aan Flux als supervisor in de readingopleiding en als leraar bij onder andere de vrouwentraining.

Naast energiewerk heb ik ook altijd gezocht naar een balans tussen spirit (ziel) en lichaam. Om die reden vind ik het heel vervullend om lichaamsgerichte methodieken en energiewerk met elkaar af te wisselen en te verbinden. De laatste jaren ben ik meer gefascineerd door de effecten van massage. Door aanraking en zonder woorden vindt je lichaam ontspanning waardoor de communicatie met je gezonde delen op gang komt. Met massage kan je stress beter de baas, verbetert je immuunsysteem, evenals je relaties. Simpelweg omdat je door de ontspanning meer in contact bent met hoe jij je wil laten zien. Perfectie komt veel meer op de achtergrond te staan. Voor mij in ieder geval ;-).

Voorheen werkte ik vele jaren vooral als wijkverpleegkundige in Amsterdam en als Transferverplgeegkundige in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis en het Slotervaartziekenhuis. Momenteel werk ik parttime bij Buurtzorg Nederland (regio Utrecht). Ik ben dus uitgebreid geschoold in intuïtieve ontwikkeling (CLI en Fluxtrainingen) en rebirthing (shakti-instituut). Mijn coachingsopleiding volgde ik bij het NCOI. Ik heb bij  Flux het 4 jarige Trance-mediumhealing programma doorlopen, het één-tot-één programma en Hands-on-healing.

Ik ben bereikbaar op 06-30421313 en heleen@caleidos.nl

Opleidingen
 • 1983-1989 HBO-V hogeschool Holland in Amsterdam
 • 1991-2000 CLI Diverse energie- en healingcursussen, trainings-, graduate en  vrouwenprogramma
 • 2000-200 Reichiaans lichaamswerk en Rebirthing bij Marianne Schoe in Amersfoort
 • 2003 holotropic breating & intervisie bij Sander Bloemendal
 • 2004-2008 rebirthing (warm, koudwater & op de aarde) Shakti-instituut
 • 2006-2011 Trance Medium healing programma Fluxtrainingen
 • 2007-2008 NCOI opleiding coaching
 • 2008 tot 2016 docent/coach bij Fluxtrainingen
 • 2011-2015 Hands-on-healing Fluxtrainingen
 • 2011 één-tot-één programma Fluxtrainingen
 • 2017 opleiding ontspanningsmassage & dynamic pulsing bij Trudie Middelham-Mol (praktijk Luna)
 • 2017 Riding the tiger bij Eline Brinkhof en Henne Arnolt Verschuren