over Philip Verzellenberg

Philip Verzellenberg

Philip is behalve reader en healer ook psycholoog met een marketingachtergrond. Werkt veel als trainer met teams (thema’s zijn communicatie, leiderschaps- en teamontwikkeling). Hij  is ook actief als  projectmanager en organisatie-ontwikkelaar. Kijk op linkedin voor meer info. Kijk voor de teamtrainingen die hij geeft op www.teamsdiewerken.nl.

Opleidingen

 • 1983-1989 KUB, Psychologie
 • 1993-2001 Centrum voor Leven & Intuitie:
  trainings-, graduate- en mannenprogramma
 • 2002 stressmanagement, Nederlands Instituut voor Psychologen
 • 2002 EMDR, Visie-psychologie
 • 2003-2006 docent bij het Centrum voor Leven en Intuïtie
 • 2004 Professionele begeleiding-Nlp master (Phoenix-opleidingen)
 • 2006 Familieopstellingen en Systemisch werken (Phoenix-opleidingen)
 • 2008 Trainersopleiding (Phoenix-opleidingen)
 • 2009 vervolgopleiding opstellingen en karakterstructuren: De Maskermaker (Phoenix-opleidingen)
 • 2009-2012 TranceMedium healingopleiding zoals ontwikkeld door Aesclepion in Californië
 • 2011 NLP-practioner (NTI-NLP)
 • 2012 Professionele Begeleiding van Organisaties (Phoenix-opleidingen)
 • 2012-2015 3-jarige opleiding in Transactionele Analyse Persoonlijke Groei en Professionele Ontwikkeling(TA-academie)

Ik ben bereikbaar op 06 – 47 57 69 54 en philip@caleidos.nl

 • Teams die werken. Naast Caleidos ben ik veel actief voor mijn andere bedrijf: Teamsdiewerken.nl . We zijn er voor leidinggevenden die stoeien met hun teams, en die zoeken naar beter begrip en betere communicatie tussen zichzelf en de teamleden. Daarbij focussen we op persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling, teambuilding en stressmanagement in teams.
 • Een loopbaan die werkt. Soms werkt een team deels niet omdat 1 of meerdere medewerkers niet op hun plek zitten. En dus eigenlijk iets anders willen met hun carrière. En zoeken naar mogelijkheden om hun talenten, vaardigheden en competenties elders in te zetten. Geldt dit voor jou ?  Kijk dan eens op www.eenloopbaandiewerkt.nl We helpen je graag met een passend advies en/of onze coachings en trainingen.

Persoonlijk ?

En omdat er steeds vaker mensen zijn die vragen: goh, wanneer zet je wat meer informatie over jezelf op je website ? Het ziet er nu voor een deel zo zakelijk uit…Terwijl je in je werk ook een hele andere kant laat zien, met veel meer warmte. Dat mag je meer laten zien. En geef dan bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen: wie ben jij ? waarom doe je het werk wat je doet ? wat drijft je daarin ?

Oorsprong

Ik ben coach en trainer omdat ik al van jongsaf aan benieuwd bent wat mensen drijft, wat ze beweegt, waar ze naartoe willen. En ook wat ze daarvan weerhoudt. Waar ze voor weglopen als ze ergens naartoe willen. En niet alleen bij anderen, maar ook bij mezelf. Dat kwam vooral omdat bij ons thuis (in Brabant, ja) mijn moeder daar veel mee bezig was. Mij en mijn 3 jongere broers daarin bevroeg. Ook omdat ze ons tot mannen wilden maken die met emoties konden omgaan. Haar interesse leidde ook tot het nodige leesvoer dat uitbundig bij ons te nuttigen viel.  Jung (Herinneringen, dromen, gedachten) lag op de eettafel, Marilyn Ferguson (De Aquariussamenzwering) stond in de boekenkast en ook het boekje ‘Als ik me nee zeg, voel ik me schuldig’ van Smith was her en der te vinden . Gecombineerd met Nietzsche (Menselijk, al te menselijk) leverde dat een rijk geschakeerd palet op aan informatie. Daarnaast legden onze huiskamerpraatgroep met jongeren bij ons in de buurt ook een basis. Al vond ik het maar niks dat mijn moeder die leidde.

Aan de studie

Ik koos heel vanzelfsprekend voor een studie psychologie aan de universiteit in Tilburg die sterk wetenschappelijk georienteerd was. Daar was ik wel op voorbereid, maar Jung werd zeer kort doorgelopen en als niet erg gedragsgeorienteerd en wetenschappelijk afgedaan.  In een saai college probeerde ik voor de lol wel eens aura’s te lezen, maar dat lukte nooit. Ik sportte, speelde basgitaar, deed aan yoga, speelde in het universiteitstheater mee en bleef me ondertussen afvragen: wat is nu de zin van het leven ? Ging filosofie studeren, maar haakte na een jaar af, want het was veel te abstract. Te weinig verbonden met de praktijk van alledag. Ik keerde terug naar psychologie en probeerde mijn eigen waarheid te vinden bij historische psychologie. Studeerde af op de hypothese dat het beeld dat mensen hebben van het hiernamaals, hun houding ten op zichte van de dood bepaalt. Daarna was ik de theorie meer dan zat en deed vervangende dienst (dienstweigeren bestond toen nog) als projectleider bij de Rotterdamse Kunststichting. Praktisch regelen dat Rotterdam met mooie concerten en festivals verrijkt werd. Daarna ging ik werken in de reintegratie bij gemeentes en Arbeidsvoorziening. En hoorde via vrienden dat je aura’s kon leren lezen.

Intuitie en energiewerk

Zo kwam ik bij het CLI in Utrecht terecht. Ik liet daar een reading doen door 2 wildvreemde mensen, die enkel en alleen doordat ik in 2 uur tijd 15 keer mijn naam zei een heel treffend verhaal over mij konden oplepelen. En vaak op een laag waar ik zelf nog niet geweest was. Zeer verbaasd en geintrigeerd door het feit dat iedereen energie kon leren lezen deed ik daar een eerste cursus en het smaakte telkens naar meer. Eén cursus werd 8 jaar. Eerst omdat ik de techniek wilde leren, maar steeds vaker doordat ik mezelf ontmoette. Laag na laag, na laag. Ik worstelde mezelf door controle, onderwaardering, angst en perfectie heen. Kwam steeds meer uit mijn hoofd en in mijn lijf. Durfde steeds meer op mijn intuitie te vertrouwen. En merkte dat ik met elke reading niet alleen naar een ander, maar ook in de spiegel van mezelf keek. Vond het heerlijk om het mannenprogramma te doen en daar mannelijke energie op te doen en te stromen. En werd gevraagd om les te komen geven. Spannend ! En confronterend: hoe bleef ik als man staan in een groep met vooral vrouwen ? Hoe kon ik dat goed voor mezelf organiseren ?

Mannenpad 

Dat was voor mij een vraag die leidde tot een diepergaand pad naar de mannen. Ik deed nog een mannentraining, ging naar Phoenixopleidingen in Utrecht en kwam in contact met systemisch werken. Ik maakte contact met het gemis en de zoektocht naar mijn vader. Hij was er altijd al wel en ook weer niet. Iets dat ik zelf ook goed kende en zelf ook vaak precies zo deed. Ik kreeg te horen: pas in de diepte van het gemis aan je vader, zul je je man-zijn leren kennen. Een boodschap om op te kauwen en één die nog steeds geldig is.  Reed met mijn vader een dag lang door Limburg, naar de plekken van zijn jeugd en we aten samen. We kwamen tot elkaar en bekenden dat we allebei moederszonen waren. Dat schept een band ;-).

Daarnaast leerde ik bij Phoenix om niet alleen energie te lezen, maar ook hoe ik die informatie concreet kon toepassen in coachings en trainingen. En in het begeleiden van familieopstellingen. Allemaal gelardeerd met theoretische kennis over onder meer Neuro Linguistisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch werken.