Ik weet het niet meer…

Samen uit met mijn vriendin lonkte laatst naar mij. Ik had er echt zin in. Thuis al even geborreld met manlief met een heerlijk koud wijntje. Ontspannen in de tuin.

Ik neem de E-bike naar mijn vriendin. Onze andere fietsen doen het op miraculeuze wijze niet. Fietssleutel kwijt, lekke band je kent dat wel. Met mijn lievelingsbroek aan en bijpassende high heels stap ik op de fiets. Het is niet ver.

‘Zal ik mijn fiets op enkel of dubbel slot zetten?’ mijmer ik. Ik ben immers zo weer weg. Een kleine discussie in mij ontspint zich en ik besluit mijn fiets op een enkel slot te zetten. Ik bel aan. Intussen blijft dat enkele slot aan mij knagen. We kletsen wat en ik kijk toch even uit het raam naar beneden. ‘Jammer’ denk ik, ‘ik kan mijn fiets net niet zien’. Wel een man met grijs jasje en een pet op. Niet lang daarna lopen we naar buiten. Tot mijn ontsteltenis is mijn fiets weg! Wat te doen?

Terwijl ik daar sta, loopt de man die ik heb gezien om de hoek van het flatgebouw. Hij herkent mij, schrikt en loopt snel weg. In een milliseconde weet ik dat hij het gedaan heeft.

‘Ik pak hem!’ schreeuw ik wild.

Ik gooi mijn mooie hakjes uit en ren de kant op waar ik hem weg zag vluchten. Hij kan overal heen. Dat heerschap vinden kan ik wel vergeten… Ik overleg met mijn vriendin. Mijn fiets kan niet ver zijn, want hij weegt 27 kilo.

Na een aantal rondjes in de buurt lopen weet ik het niet meer.

Ik spreek mezelf toe: ‘Laat los Heleen.’ Ik zet alle feiten op een rij en nodig wat goddelijke bijstand uit. 

Ik kijk nog een keer op de plek waar ik begonnen ben, vlakbij het huis van mijn vriendin. Nu ben ik rustig, ontspannen. Stap voor stap loop ik voorbij de bosjes en kijk met een zoekende blik. Mijn hart staat stil. Ik zie, tussen de struiken, het brommerplaatje van mijn snelle fiets lachend naar mij kijken!

Wat een opluchting en geluk!

Zoals je niet-weten in je dagelijks leven tegenkomt, zo gebruik ik de ontspanning van niet-weten in een reading en healing. In je vraag komt naar voren wat hunkert naar licht. Door je mee te nemen naar de ontspanning van niet-weten, ontstaat er stilte. Dat wat gespannen is drijft dan in een stroom van ontspanning. Dit geeft een opening naar lichtheid en heelheid. Zo komt het contact met je eigen antwoorden binnen je bereik.

Heb je een vraag die al een tijdje door je hoofd zingt? Weet je het niet meer of wil je je verder ontwikkelen?

Nieuwsgierig? Neem contact op met Heleen Maris. Voor als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken.

06-30421313 of heleen@caleidos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.