Tijd ?! Waarvoor ? Voor mezelf ? Heb ik gewoon niet !

Gehaast kom je van je werk. Net iets te laat weg gegaan van je werk, omdat je die ene klus nog wilde afronden. Snel naar de supermarkt. Boodschappen in je mandje en toen was er ineens die lange rij bij de kassa. ‘Helemaal geen zin in…’ denk je. Gedachten buitelen op en over elkaar heen over de vergadering van vanmiddag. ‘Waar zit het uitknopje ?…. , verzucht je. Eenmaal thuis op de bank staar je naar de tv en voor je het weet lig je weer in bed. ‘Hoe kan ik mezelf ontspannen en tot rust komen ?’, verzucht je.

Een massage kan je helpen met 3 dingen die je -misschien tussen het ontbijt en naar bed gaan- even on hold hebt gezet:

1 – tijd voor jezelf: even niets hoeven, gewoon liggen op de massagetafel. Warme handdoek over je heen. Én…? Voel je het al gebeuren? Alleen al van het beeld gaat je lichaam zich ontspannen. Dat gebeurd vanzelf. Je lichaam reageert op het beeld van ontspanning. Dáár knap je van op.

2 – meer witte bloedlichaampjes aanmaken: als je op de massagetafel ligt met warme handdoek, een ontspannen muziekje, en je rug met lange halen wordt ingesmeerd en gekneed met olie, is uit onderzoek gebleken dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Wat fijn! Heb je die nare griepprik helemaal niet nodig om deze winter dagelijks op je werk te verschijnen.

3 – Je knuffelhormonen toe laten nemen: enneh… hoe zit het daarmee dan ? Bij zachte aanrakingen neemt het niveau van oxytocine toe. Je voelt je verbonden en veilig. En dat… is precies wat je nodig hebt om te ontspannen. Met een opgeruimd hoofd in een ontspannen lichaam ga je naar huis.

Zo langzamerhand begint er een win-win situatie te ontstaan. Je gaat wat minder doen aan vermeend nuttige dingen en je wordt er lekker lui van en vriendjes met jezelf. Je dag, middag of avond verloopt ineens heel anders.

Bij de massage hou je je onderbroek aan. Zo is dat ook weer helder en misschien wel zo ontspannen.

De volgende keer vertel ik weer drie andere dingen die een massage je kunnen brengen.

Weet je nog een andere vriend, vriendin, collega of kennis die toe is aan een massage? Stuur dan gerust dit blog door.

Een massage is €40,00 per uur en €20,00 voor een halfuur.

Je bent van harte welkom !

Heleen Maris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.