Heb je een voorbeeld van zo’n ritueel?

Toen mijn lief en ik trouwden, deden we een ritueel om onze verbinding te bekrachtigen. We namen 18 stenen mee, maakten een steencirkel in de trouwzaal en gingen daar middenin staan. Mijn vader, mijn broers en alle aanwezige mannen stonden achter mij. Achter de bruid stonden haar moeder, haar zussen en alle andere vrouwen. Dat creëerde een mooie en vreugdevolle bedding. We spraken uit waarom we met die ene wilden trouwen. Met ons eigen verhaal in onze eigen woorden. Vol ontroering beloofden wij elkaar ruimte, verbinding en respect.  Daarna staken we de huwelijkskaars in de cirkel aan en bracht onze dochter van 6 de trouwringen. Die we uiteraard bij elkaar omdeden. Dat bekrachtigde het geheel en het was een liefdevolle start van ons huwelijk. Het gaf ontzettend veel liefde, verbinding en verdieping.  

Terug naar het stenen-ritueel.